muesli, Stockholm och blåbärmuffin

muesli, Stockholm och blåbärmuffin

tisdag 29 oktober 2013

Triple Chocolate Chip Muffins

Hej!

Det var verkligen storm igår och det regnade hela tiden. Ursäkta jag hade inte tid för detta tidigare. Det var mycket jag hade för skolan, men nu är det lov. Jag måste trots det plugga -.- . Spanska prov. Men i alla fall var det ganska mysigt igår och perfekt för Fika. Och nu har jag ett recept för er. Nämligen för Triple Chocolate Chip Muffins :D Det här receptet är från Cynthia Barcomi.

Ingredienserna:

A: 335g mjöl
   1 tsk bikarbonat
   1/2 tsk salt
B: 75g smör
   200g mörk choklad
   100g socker
   1 ägg
   175ml mjölk
   1/2 tsk vaniljsocker
C: 100g vit choklad
   50g mjölkchoklad (båda hackad)

Receptet:

1. Blanda ingredienser A. Smör in en muffin form (12 styck) och förvärma ugnen på 190 grader.
2. Smälta smör och mörk choklad i mikron (eller över vattenbad).
3. Vispa sockret under den smält chokladblandning, lägga till ägget och sedan blanda ner mjölken och vaniljsockret. Låta den här blandningen kalla ner.
4. Blanda ingredienser C.
 5. Röra tillsammans ingredienser A och B (bara lite) och sedan chokladbitarna (ta bäst en slickepott). Hälla in i formarna.
6. Baka för cirka 18 minuter.

Och så här ska det se ut sedan:


Hoppas det ska smaka bra! :)


Hej!

Gestern war hier Sturm Simone und es hat den ganzen Tag geregnet. Ich hatte vorher nicht Zeit um etwas zu posten, weil ich fuer die Schule zu tun hatte. Aber jetzt habe ich Ferien. Ich muss trotzdem lernen -.-. Spanisch Klassenarbeit. Aber in jedem Fall habe ich ein Rezept fuer euch (weil es doch gestern so gemuetlich war). Es ist von Cynthia Barcomi. Triple Chocolate Chip Muffins.

Zutaten:

A: 335g Mehl
   1 TL Natron
   1/2 TL Salz
B: 75g Butter
   200g Zartbitterschokolade
   100g Zucker
   1 Ei
   175ml Milch
   1/2 TL Vanillezucker
C: 100g weisse Schokolade
   50g Vollmilchschokolade (beide gehackt)

Rezept:

1. Mische die Zutaten A. Buttere 12 Muffinförmchen ein und heize den Ofen auf 190 Grad Celsius vor.
2. Schmelze die Butter mit der der Zartbitterschokolade in der Mikrowelle oder ueber dem Wasserbad.
3. Schlage den Zucker in die geschmolzene Schokoladenmischung, fuege das Ei hinzu und dann die Milch und den Vanillezucker. Lasse die Mischung abkuehlen.
4. Mischen die Zutaten C.
5. Verruehre Zutaten A und B miteinander (aber nur leicht), fuege die gehackte Schokolade hinzu und vermische es noch ein bisschen. Nun kannst du den Teig in die Formen fuellen.
6. 18 Minuten backen lassen. 

Lasst´s euch schmecken! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar