muesli, Stockholm och blåbärmuffin

muesli, Stockholm och blåbärmuffin

fredag 20 december 2013

Spenatsoppa/ Spinatsuppe

ÅÅhhh, jag älskar spenat. Den smakar bra i vegetarisk lasagne, till potatisar eller som soppa. Första gången åt jag soppan här i Sverige och den är så god.

Ingredienser (för 2 personer) :

1,5 msk smör/ margarin
2 msk vetemjöl
4 dl vatten
150 g spenat (går bäst om det är frysen)
1-2 dl mjölk
salt, peppar

Receptet:

1. Smälta smöret/ margarinet och sedan tillsätta mjölet medan du rörar om.
2. Tillsätta vattnet och vispa, sedan spenaten och låter det koka för 5 minuter.
3. Tillföga mjölket och kryddorna och låter det koka tills soppan är varmt (eftersom mjölket var ju kallt).
4. Njuta med ett kokt ägg, som du lägger i soppan.




Ha ett trevligt jullov!
Anika


__________________________________________________________________________




Ach, ich mag Spinat. Das passt super in vegetarischer Lasagne, zu Kartoffeln oder als Suppe. Suppe?! Ja das stimmt. Die habe ich hier in Schweden zum ersten Mal gegessen und sie hat mir auf Anhieb geschmeckt.


Zutaten (fuer 2 Personen):

1,5 Esslöffel Butter/ Margarine
2 essl Mehl
400 ml Wasser
150 gr Spinat (am besten gefrorenes)
100- 200 ml Milch
Salz, Pfeffer


Rezept:

1. Schmelze die Butter/Margarine, füge anschließend das Mehl unter rühren hinzu.
2. Füge das Wasser hinzu, rühre um und dann das Spinat. Lasse es 5 Minuten kochen.
3. Nun noch die Milch und die Gewürze hinzufügen und dann solange kochen lassen, bis die Suppe arm ist (die Milch ist ja kalt).
4. Genieße es mit einem gekochtem Ei, das in die Suppe gelegt wird.




Schöne Weihnachtsferien!
Anika





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar